Creatieve moestuin: fantastische bloemen voor verhoogde bedden

snijbloemen voor de tuin

Een van mijn missies is om de misvatting te doorbreken dat moestuinen niet aantrekkelijk zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je een moestuin kunt hebben die veel voedsel produceert en is mooi om naar te kijken.

Wat is het geheim?

Plant heel veel bloemen tussen je groenten. Eenjarigen zijn mijn favoriete bloemen, hoewel ik ook voorjaarsbollen planten in mijn groentebedden voor wat kleur in het vroege seizoen.

Door bloemen in uw tuin te stoppen, voegt u kleurrijke schoonheid toe om de aandacht in en rond de ruimte te trekken, trekt u tonnen nuttige insecten zoals bijen, vlinders en kolibries aan en maakt u indruk op uw buren omdat ze nog nooit een moestuin er zo goed hebben gezien !

In dit artikel deel ik de beste bloemen voor verhoogde bedden. Deze lijst bevat mijn absoluut favoriete bloemen die ik al vele jaren in mijn moestuin kweek.

snijbloemen in de moestuin

Dit bericht bevat affiliate links.

Er gaat niets boven het gevoel een mand vol kleurrijke producten te oogsten die je met je eigen twee handen hebt gekweekt. Als je precies weet waar ik het over heb, dan ben ik er vrij zeker van dat je net zo dol zult zijn op het verzamelen van een helder boeket snijbloemen.

Gelukkig, als je al een moestuin bent, is het ongelooflijk eenvoudig om wat bloemen in je verhoogde bedden te verwerken, zodat je de hele zomer prachtige boeketten kunt oogsten voor jezelf en vrienden.

Favoriete bloemen voor tuinieren met verhoogde bedden

zinnia bloemen voor moestuin

Zinnia’s

Niets schreeuwt meer zomer dan een handvol vrolijke zinnia’s. Verkrijgbaar in een schitterende regenboog van kleuren, deze snij-en-kom-weer-planten zijn essentieel voor elke bloemenminnende tuinier.

Als een van de gemakkelijkst te kweken bloemen, zijn ze perfect voor beginnende tuiniers. Ze doen het ook goed in een breed scala van klimaten en teeltgebieden.

Favorieten zijn onder meer:

Benary’s reus

Koningin Red Lime

Zinderella Lila

Zinderella Perzik

Jazzy mix

Veel coole Zinnia-variëteiten hierin Etsy-winkel hier.

snijbloem rudbeckia

Susan met zwarte ogen (Rudbeckia hirta)

Black-eyes Susan wordt vaak gezien in meerjarige tuinen en prairietuinen in het Midwesten waar ik woon. Het goede nieuws is dat je geen vaste bloementuinier hoeft te zijn om rudbeckia’s te kweken (zoals ze ook wel worden genoemd).

De foto hierboven toont de beste Black-eyed Susan die ik ooit heb gekweekt – Prairie zon. In plaats van een blauw oog (of midden), heeft het meer een groen midden en tweekleurige bloembladen met complementaire gele kleuren.

Ik heb het ook geprobeerd en vond het leuk

Kersenbrandewijn (kastanjebruin in plaats van geel)

Chim Chiminee

snijbloemen voor de tuinbol amarant

Wereldbol Amarant (Gomphrena globosa)

Ik plant Globe Amaranth al zolang ik me kan herinneren als aanvulling op mijn groenten. Ik wissel de bloemen die ik elk jaar kweek vaak af, maar deze staat altijd op de lijst!

Veel van de soorten zijn lang en luchtig, dus je mengt ze gemakkelijk met je groenten en ze zullen ze niet verdringen.

De bloemen gaan lang mee na de eerste nachtvorst en behouden hun kleur als ze gedroogd zijn, zodat je ze ook voor winterboeketten kunt gebruiken.

Ik houd van Aardbeienvelden Gomphrena gemengd met Prairie Sun Rudbeckia in hetzelfde tuinbed. De rode en gele kleuren springen tegen elkaar aan en de enorm verschillende vormen van de planten vullen elkaar goed aan.

bloemen in een verhoogd moestuinbed

Andere favoriete soorten

Tweekleurige roos

Qis Paars

Deze Etsy-winkel heeft een aantal leuke varianten van Gomphrena.

snijbloem gomphrena

Tweekleurige Rose Gomphrena

verbenabloem voor moestuinbedden

Hoge of paarse topverbena (Verbena bonariensis)

Er zijn verschillende verbena’s, maar deze is veruit mijn favoriet. Het is lang en luchtig, dus ik vind het heerlijk om het met andere bloemen en groenten te mixen. De insecten en bestuivers zijn er dol op en ik heb menig vlinder zien genieten van de bloemen. Hij bloeit lang – van juli tot de vorst.

Ik heb geprobeerd om zonder veel geluk thuis zaden te beginnen, dus ik koop meestal in het voorjaar een paar zaailingen bij mijn plaatselijke kwekerij. Het zaait zichzelf behoorlijk agressief, dus ik vind vaak kleine zaailingen die in de late lente in mijn tuin worden gestrooid. Ze storen me echter niet. Ik heb er een paar laten groeien en de rest heb ik eruit gewied.

Verbena bonariensis

Oost-Indische kers voor tuinieren in een verhoogd bed

Kersen Jubilee Mounding Oost-Indische kers

Oostindische kers

Tot een paar jaar geleden had ik geen idee dat er klim-oostindische kers bestonden! Ik kwam wat zaden tegen terwijl ik online rondkeek, bestelde ze als een experiment, begon de zaden in de winter en plantte de zaailingen aan de voet van mijn turquoise tuteur (foto hieronder).

Stel je mijn verbazing en vreugde voor toen ik ontdekte dat ze het hele seizoen langzamer op en neer klimmen, allemaal bedekt met bloemen. Ik werd verliefd op ze! Nu plant ik verschillende soorten op de tuteur en aan de voet van mijn hekwerk voor veepanelen.

Er zijn ook heuvel-oostindische kers, die ik ook enkele jaren plant. In mijn tuin worden ze vaak enorm en uitgestrekt, dus soms sla ik ze om die reden over.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er veel meer interessante en unieke variëteiten worden geïntroduceerd. Enkele van mijn favorieten:

Moonlight Climbing Oost-Indische kers

Phoenix Oost-Indische kers beklimmen

Kersen Jubilee Mounding Oost-Indische kers

Bloody Mary Mounding Oost-Indische kers

Orchid Cream Mounding Oost-Indische kers

Oost-Indische kers klimmen voor moestuin

Phoenix Oost-Indische kers beklimmen

salvia bloemen voor moestuinbedden

Salvia

Als je een kolibriemagneet in je tuin wilt, strooi er dan wat uit Dame in Rode Salvia in uw verhoogde bedden. Hij blijft de hele zomer bloeien tot in de herfst en ik hou ook van deze vermengd met de gele bloemen van Prairie Sun Rudbeckia.

Er zijn veel kleuren salvia, maar rood en blauw zijn mijn favorieten.

Victoria Blauw

bloemen snijden in moestuin

Waar bloemzaden en planten kopen

Zaden kopen

Als je al een favoriet zaadbedrijf hebt, zou je in hun catalogus geweldige soorten bloemen voor verhoogde bedden moeten kunnen vinden. Sommige van de variëteiten waarover we in deze blogpost hebben gesproken, zijn iets moeilijker te vinden omdat ze zo uniek zijn.

Maar vanwege de stijgende populariteit van het kweken van bloemen, heb ik gemerkt dat zaadbedrijven hun zaadselectie uitbreiden met meer dan alleen je gemiddelde jaarlijkse bloemen.

Als je de voorkeur geeft aan lokale en kleine zaadbedrijven en telers zoals ik, kijk dan eens naar enkele van deze zaadbronnen.

Etsy: Er zijn veel individuele zaadspaarders en kwekers op Etsy en ze hebben de neiging om veel van de moeilijker te vinden variëteiten te hebben. Om je veel tijd te besparen, heb ik een Etsy-lijst gemaakt met veel van de soorten uit dit bericht. Bekijk het hier.

Bloem bloemen boerderij: Deze boerderij, een familiebedrijf in de staat Washington, heeft langzaam hun eigen variëteiten gekweekt en de hoeveelheid zaden die ze elk jaar aanbieden uitgebreid.

Ze openen hun zadenwinkel begin januari en veel van hun meest unieke zaden zijn vaak snel uitverkocht. Ik raad je aan om je aan te melden voor hun e-maillijst, zodat je elk jaar een melding krijgt over de openingsdatum van de zadenwinkel. Vind hier alle zaadvariëteiten die ze aanbieden.

Johnny’s geselecteerde zaden: Dit bedrijf uit Maine is een favoriet van biologische boeren in de hele VS. Hun groente-, bloemen- en kruidenzaden zijn gericht op goed presterende variëteiten. Ik bestel hier veel van mijn zaden.

Als u dit seizoen snijbloemen wilt kweken, zult u niet teleurgesteld zijn als u bij hen bestelt. Bekijk hier hun aanbod.

Botanische interesses: Dit bedrijf in Colorado verkoopt al 25 jaar kruiden, zaden en bloemen. Ze hebben ook een krachtig programma voor zaaddonatie dat ik heb gebruikt toen ik tuinierprogramma’s voor jongeren leidde voor een lokale non-profitorganisatie in Madison. Bekijk hier hun bloemsoorten.

bloemen uit de moestuin snijden

Amazone: Hoewel het misschien handiger voor je is om je zaden bij Amazon te kopen, worstel ik met hun platform omdat het moeilijk is om te weten wie de zaden die ik koop precies verkoopt.

Terwijl ik op zoek was naar variëteiten tijdens het schrijven van dit artikel, ontdekte ik dat een van de verkopers foto’s van de Floret Flower Farm-website had gestolen om in hun lijst te gebruiken. Het is soms het Wilde Westen op Amazon.

Ik weet dat het handig is om bij Amazon te kopen, dus ik geef lijsten met mijn favoriete tuingereedschap, groentevariëteiten en meer in mijn Amazon-winkel.

Planten kopen

Hoewel ik veel van mijn bloemen voor verhoogde bedden in de winter thuis begin, maak ik ook een paar uitstapjes naar de boerenmarkt en lokale kwekerijen om te zien of ze iets hebben dat me kan verleiden om het uit te proberen.

Als je thuis geen zaden begint, of geen ruimte hebt om bloemen te beginnen, raad ik aan om jaarlijkse bloemen te kopen bij lokale bronnen bij jou in de buurt. Ik ben vooral dol op het kopen van planten van boeren in mijn omgeving waarvan ik weet dat ze deze exacte planten op hun eigen velden kweken.

U kunt meer lezen over waar waar groenteplanten kopen?.

Zinnia snijbloemen kweken

Koningin Red Lime Zinnia

Bloemen planten in verhoogde bedden

Hoe plant je je bloemen, vraag je? Er zijn twee opties: direct zaaien of zaailingen planten. Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan al mijn bloemen als zaailingen te planten om een ​​vliegende start van het seizoen te krijgen. Ik wil bloemen zodra ik ze kan krijgen!

Direct zaad betekent dat je op het juiste moment in het seizoen (dit vind je op het zaadpakket) gewoon wat zaadjes uit het zaadpakket haalt en direct in de tuingrond plant.

Snijbloemen die je kunt zaaien

Black-eyed Susan (kan ook binnenshuis worden gestart)

Zinnia (kan ook binnen gestart worden)

Zaailingen planten betekent dat je een babyplantje in je tuinbed gaat stoppen. Deze plant zal er een zijn die je zelf binnenshuis begint of van iemand anders koopt. Als je thuis al je eigen groentezaden begint, kun je de bloemen gewoon integreren in je startkalender voor zaden. Makkelijk!

Of u kunt winkelen bij uw plaatselijke kwekerij of boerenmarkt zoals we hierboven hebben besproken.

Snijbloemen die je binnen moet beginnen of als planten moet kopen

Black-eyed Susan (kan ook direct worden gezaaid)

Wereldbol Amarant

Verbena bonariensis

Salvia

Zinnia (kan ook direct gezaaid worden)

Meer bronnen voor het kweken van snijbloemen in uw tuin

Als tuindocent krijg ik van uitgeverijen veel tuinboeken toegestuurd. Ik lees ze allemaal door en de meeste komen terecht in de Kleine Bibliotheek bij mij in de buurt. Alleen mijn absoluut favoriete boeken belanden op mijn boekenplank in de woonkamer.

De Snijbloementuin is een prachtig boek boordevol overzichtelijke, nuttige informatie. Als je het leest, word je super enthousiast om dit seizoen snijbloemen in je tuin te kweken! Klik hier om te kopen.

.

Een jaar in bloemen: prachtige arrangementen ontwerpen voor elk seizoen

Als je het kweken van snijbloemen eenmaal onder de knie hebt, is de volgende stap het beheersen van hoe je ze kunstig kunt rangschikken in prachtige boeketten die je door je huis kunt verspreiden om je het hele seizoen lang plezier te bezorgen. Dit is het vervolg op Floret Farm’s Snijbloementuin. Klik hier om te kopen.

.

Groenten houden van bloemen: metgezel planten voor schoonheid en premie

Een van mijn favoriete tuinboeken is een holistische kijk op waarom en hoe mixen bloemen in met onze groenten is goed voor ons, onze planten en de dieren en insecten die deel uitmaken van onze tuinecosystemen. Klik hier om te kopen.

.

Het snijbloementuinjournaal van Floret Farm

Ik raad je ten zeerste aan om elk jaar aantekeningen te maken over je tuin. Zo houd je in de gaten wat werkt, wat er verbeterd moet worden en denk je mee hoe je als hovenier steeds beter kunt worden. Dit dagboek zou daar perfect voor zijn! Klik hier om te kopen.

.

Als je momenteel geen bloemen met je groenten mengt, is dit het jaar om het te proberen! Plant enkele van deze fantastische bloemen voor verhoogde bedden en maak je klaar om plezier te hebben met het maken van boeketten om elke kamer in je huis op te fleuren.

Krijg een rondleiding achter de schermen van hoe ik bloemen in mijn moestuinontwerp gebruik om schoonheid en kleur toe te voegen aan mijn voortuin in de video in dit bericht.

Lees meer over het toevoegen van schoonheid aan uw moestuin:

DEEL HET OP PINTEREST

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Teeltdegronduit.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart